Для заморожування бажано використовувати лише свіжі гриби, без видимих ​​ушкоджень та слідів псування. Хтось радить заморожувати грибочки середнього розміру, насправді можна використовувати будь-які. Маленькі можна заморозити повністю, великі нарізати на частини.

Чисті та сухі печериці можна заморожувати. Для цього їх потрібно покласти на лист, покритий папером для випічки або харчовою плівкою на невеликій відстані один від одного, щоб боки грибів не стикалися. Залежно від розміру печериці потрібно поміщати в морозилку терміном від чотирьох до семи днів.

Гриби у замороженому вигляді зберігаються так само, як і овочі, приблизно 1 рік за температури -18 градусів. Таким чином заморожені печериці я використовую тоді, коли запікаю рибу чи птицю. Саме такими цілими грибочками можна заповнити всі порожнечі на деку.

Для заморожування свіжих печериць їх краще не мити. Добре протріть поверхню печериць чистою кухонною губкою, щоб видалити бруд. Ножем відріжте низ ніжки. Якщо ви плануєте потім начиняти капелюшки печериць, то видаліть ніжки, а капелюшки складіть у пакет для заморозки і відправте в морозильну камеру.