Безпека понад усе: тепло вбиває мікроби. для повторного заморожування цілком підходять страви, які зазнали теплової обробки. Звичайно, не варто відправляти сиру рибу або м'ясо в морозильну камеру, якщо вони довгий час пролежали при кімнатній температурі.

М'ясо не можна заморожувати повторно Ви абсолютно безпечно можете повторно заморозити м'ясо, курку та інші продукти, якщо вони були розморожені в холодильнику при температурі 5 °C або нижче. Від цього можуть постраждати лише смакові якості продуктів.

При температурах менше -10° мікроорганізми, які зазвичай є у всіх продуктах, не можуть розмножуватися. При розморожуванні вони активізуються. Якщо дати їм достатньо часу для розмноження, то вони можуть зіпсувати продукти, та їх вже не можна буде використовувати у їжу.

При заморожуванні вони не гинуть, а ніби поринають у сплячку. У процесі розморожування вони оживають і починають дуже швидко розмножуватися. При повторному розморожуванні цей процес йтиме в два рази швидше.