Під час заморожування у сиру можуть змінитися смакові якості. Якщо у ньому є рідка сироватка чи вода, всі вони кристалізуються. Після розморожування сир розшарується і розвалиться. Тому заморожений сир краще використовувати для приготування інших страв: сирників, запіканок, вареників.

Рано чи пізно кожен стикається з питанням:Можна, можливо чи заморожувати сир?». Адже з'їсти свіжий сир бажано протягом 2-3 днів, та й то за умови зберігання його в холодильнику. Виявляється, сир можна заморожуватиа потім використовувати його для приготування тіста, сирників, сирних запіканок.

Для заморожування сиру краще використовувати скляні контейнери. Заповнювати контейнери слід не догори, обов'язково залишити 1 см вільного простору збільшення обсягу продукту при заморожуванні.