Якщо ви вирішили заморожувати капусту у свіжому вигляді, то як раз у такому вигляді можна, можливо викладіть суцвіття в пакети для заморожування. Не кладіть багато капусти в один пакет, – краще зробити багато пакетиків з капустою в тій кількості, яка буде використана відразу, – адже повторному заморожуванню розморожений продукт не підлягає!

Цей процес допомагає блокувати фермент росту, зберігаючи у своїй якість інгредієнтів, допомагаючи захистити від ушкоджень. Овочі втрачають свій смак і аромат, якщо будуть заморожені без попереднього бланшування.

Далі необхідно бланшувати брокколі. Це можна зробити за допомогою кошика-пароварки або просто опустити суцвіття в окріп. Якщо використовуєте кошик-пароварку, готувати капусту на пару під закритою кришкою слід 4-5 хвилин, якщо варити в окропі – 1-2 хвилин буде достатньо.