Макаронс спокійно переживають заморожування до 30 днів. Причина відволожування – у начинці 100%. Кремчиз та ягідні начинки заморожувати не можна, при розморожуванні потечуть і розмочать кришечки.
Добре переносять заморожування macarons, начинені ганашем (будь-яким) і масляним кремом. Не варто заморожувати macarons з фруктовими та ягідними начинками (курди, джеми, желе тощо), з начинками на заварному кремі та сирні начинки.
Макаронс рекомендуємо зберігати у нижній частині холодильника (температура 1-7 ° С). Бажаний термін зберігання – сім днів. За годину-дві перед подачею на стіл радимо викласти їх з холодильника для отримання повної віддачі від текстури та смаку.
Основним інгредієнтом цього десерту є мигдальне борошно. Мигдаль горіх не дешевий сам по собі, плюс, необхідно дотримати тонкощі технології перетворення його на борошно: очистити від шкірки, змолоти в пудру так, щоб не виділилося масло. Таким чином, сама сировина для макарунів є дорогим продуктом.