Заморозка сирих грибів Переберіть їх, очистіть від лісового сміття, і склавши в друшляк, промийте проточною водою. Замочувати подосиновики не слід, інакше вони вберуть воду, і можуть стати більш крихкими. Просушіть гриби на лотку, потім складіть у пакет із застібкою, або контейнер, і покладіть у морозильну камеру.1 Nov 2016

Для першого варіанта поріжте підберезники і розкладіть в один шар на деко застеленою плівкою і покрийте плівкою верх. Заберіть у морозильну камеру на добу до повного замерзання. Потім викладіть заморожені підберезники у пакет і викладіть назад у морозилку на зберігання.

У сирому вигляді найкраще заморожувати подосиновики, підберезники та білі гриби. Перед заморожуванням гриби необхідно розподілити тонким шаром по підносу, а морозилку слід увімкнути на максимум, щоб гриби заморозилися дуже швидко.

Викладіть гриби на рівний піддон рівним лосем і заберіть на пару годинників у морозилку. Як тільки підмерзнуть, розфасуйте їх у пакети або спеціальні контейнери. Гриби, які плануєте відварити, можете нарізати чи залишити цілими, якщо невеликі. Далі опустіть їх у окріп і варі 15-20 хвилин.