Для першого варіанта поріжте підберезники і розкладіть в один шар на деко застеленою плівкою і покрийте плівкою верх. Заберіть у морозильну камеру на добу до повного замерзання. Потім викладіть заморожені підберезники у пакет і викладіть назад у морозилку на зберігання.
У сирому вигляді найкраще заморожувати подосиновики, підберезники та білі гриби. Перед заморожуванням гриби необхідно розподілити тонким шаром по підносу, а морозилку слід увімкнути на максимум, щоб гриби заморозилися дуже швидко.
Викладіть гриби на рівний піддон рівним лосем і заберіть на пару годинників у морозилку. Як тільки підмерзнуть, розфасуйте їх у пакети або спеціальні контейнери. Гриби, які плануєте відварити, можете нарізати чи залишити цілими, якщо невеликі. Далі опустіть їх у окріп і варі 15-20 хвилин.