Можна заморозити червону ікру для збереження на короткий термін, заливши її зверху маслом або поставивши банку на тарілку з льодом.. У такому разі не забудьте перекласти продукт з жерстяної банки в скляну, тому що жерстяна упаковка дуже швидко окислюється, що впливає не лише на смак, а й на якість ікри.

Будинки ікру допускається зберігати за температури до – 6 градусів. Придбаний на вагу делікатес можна розкласти по невеликих пластикових контейнерах (до 250 г) з кришкою, що щільно закривається, і помістити в морозильну камеру, попередньо встановивши в холодильнику режим «шокової заморозки».

Ікру можна заморожувати. А щоб її смакові якості не погіршилися, дотримуйтесь таких правил: Перед заморозкою свіжою ікри помістіть ікринки в друшляк і промийте, дайте стекти зайвої рідини. Посоліть, додайте трохи олії та сорбінової кислоти.

Якщо ви розморозили продукт, не зберігайте ікру більше 5-7 днів у закритому вигляді. Після розтин банки червону ікру рекомендується з'їсти упродовж 2 днів. Повторно заморожувати ікру не рекомендується: ікринки полопаються, і в банку з'явиться багато рідини.