Печериці можна заморозити цілком. Для цього вимиті та висушені гриби складаємо в пакет із затискачем, виганяємо повітря з пакета та закриваємо його.

Свіжі печериці зберігаються у холодильнику трохи більше тижня. Якщо ви хочете завжди мати під рукою ці корисні та смачні гриби, їх можна заморозити про запас, причому і свіжими, і смаженими, цілком, і шматочками.

Для заморожування свіжих печериць їх краще не мити. Добре протріть поверхню печериць чистою кухонною губкою, щоб видалити бруд. Ножем відріжте низ ніжки. Якщо ви плануєте потім начиняти капелюшки печериць, то видаліть ніжки, а капелюшки складіть у пакет для заморозки і відправте в морозильну камеру.

Заморожувати можна, можливо практично всі види грибів (Звичайно, їстівні): лисички, опеньки, печериці і так далі. Єдиний виняток – білий гриб. Його, звичайно ж, можна, можливо морозити, але краще все ж таки сушити, так аромат збережеться повною мірою.