Заварний крем я теж заморожувала. Після розморожування він показав себе так само добре, як і приготовлений свіжо. Дайте йому постояти в холодильнику до розморожування (5-6 годин), збийте міксером до гладкості і використовуйте далі за рецептом. Крем із збитих вершків та цукрової пудри також можна заморожувати.

Крем після розморожування може змінити текстуру, стати зернистим або розшаруватися. Також крем може втратити свої смакові якості. Повільне заморожування ушкоджує структуру продукту. Свіжий продукт чи десерт – найкраще!

Закритий плівкою заморожений вершковий крем можна зберігати у морозилці протягом 2 місяців. Перед використанням дайте йому відтанути в холодильнику, а потім дотримуйтесь рекомендацій щодо роботи з охолодженим вершковим кремом, що були описані вище.

При кімнатній температурі кондитерські вироби наповнені заварним кремом, зможуть зберігатися до 6 годин; у холодильнику (+2… +6°С) – до 18 годин (якщо є вершкове масло) або до 72 годин (якщо ні вершкового олії). А ось заморожувати заварний крем не рекомендується.