Заморозити можна як цілий ціпок ковбаси, половину від неї, так і нарізану на шматочки. Отже, якщо потрібно заморозити ковбасу повністю, тоді її потрібно покласти в щільний поліетиленовий пакет (для надійності обмотати харчовою плівкою), щільно зав'язати та підписати етикетку із зазначенням виду продукту та дати заморозки.

Заморожувати сир можнаАле цілим шматком не варто. Наріжте сир слайсами, перекладіть пергаментом шматочки, помістіть у контейнер і відправте в морозилку. Або заморозьте тертий сир у пакеті із застібкою зиплок і використовуйте при необхідності.

Найоптимальнішим та найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.

Щоб сир не сох або не плісняв, ідеально зберігати його у двох упаковках: спочатку загорнути його у кальку, пергамент або харчову плівку, а потім у поліетиленовий пакет або помістити у сирницю з кришкою.