Соуси Соуси, що залишилися після трапези, не варто списувати з рахунків і можна з легкістю заморозити. Але заморожувати можна лише ті соуси, у складі яких немає вершків. Вся річ у тому, що під дією низької температури у вершках відбувається відділення жиру від білкової маси.
Як зберігати Бешамель Так соус може зберігатись до трьох днів у холодильнику. Соус можна заморозити. Очевидно, що консистенція стане щільнішою, тому при розігріві додайте 2-3 ложки молока або бульйону і прокип'ятіть хвилину.
Якщо ви любите готувати велику порцію домашнього песто, але не плануєте використовувати весь відразу, заморозьте залишки (так, ви можете заморозити песто!), щоб соус зберігався як можна довше.
Які страви можна заморожувати
- Бульйон та крем-суп. У морозильник можна, можливо відправити крем-суп, м'ясний чи рибний бульйон. …
- Млинці. Якщо ви плануєте заморозити млинці, після приготування змастіть їх вершковим маслом. …
- Фаршировані перці та голубці. …
- Котлети …
- Борошно. …
- Сирники. …
- Запіканка.
Feb 2, 2019