Часникові стрілки дуже ароматний продукт, і щоб заготівля не розповсюджувала свій запах у морозильній камері, її потрібно помістити в додаткову упаковку, наприклад, 1-2 поліетиленові пакети і добре зав'язати. Упаковані нарізані стебла часнику відправити в морозильну камеру для зберігання.

Часникові стрілки можна заморозити на зиму і це може стати гарною підмогою в процесі привнесення різноманітності в дещо мізерний зимовий раціон.

Стрілки часнику можна не викидати, а використовувати у кулінарії. Часникові стрілки достатньо вимити, нарізати і обсмажувати в олії 3-4 хвилини. Таку зелень можна додавати в каші, супи, яєчню, м'ясні страви, а також використовувати як гарнір. Часникові стрілки можна замаринувати на зиму.

Часник стрілкується для того, щоб можна було отримати насіннєвий матеріал, але рослина віддає стрілкам чимало поживних речовин, через що врожай часнику може втратити як.