Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати в холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців.

Відповідь дуже проста — дріжджова тісто можна без проблем заморожувати, а вироби з розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів із свіжого дріжджового тіста. Заморозити таке тісто іноді дуже зручно та вигідно.

1. Тісто, приготоване на опарі або на заквасці, краще не заморожувати. Тривале бродіння тіста перед заморожуванням негативно позначиться як випеченого хліба.

У морозилці Зберігати сирий продукт за низьких температур можна від 1 місяця до півроку. Для того, щоб заморожене тісто зберегло свої смакові якості, необхідно дотримуватися таких умов. Напівфабрикат не можна розморожувати і повторно заморожувати.