Відповідь дуже проста дріжджове тісто можна без проблем заморожувати, а вироби із розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів із свіжого дріжджового тіста. Заморозити таке тісто іноді дуже зручно та вигідно.
Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.
Як заморозити дріжджове тісто:
- Тісто ретельно вимішують. …
- Вимішане тісто ділять на великі частини, якщо надалі планується пекти з нього пироги чи хліб. …
- Далі вибирають формат зберігання. …
- Запаковане тісто недовго охолоджують у холодильнику, щоб уповільнити процес бродіння, потім перекладають у морозилку.
Feb 6, 2019
1. Тісто, приготоване на опарі або на заквасці, краще не заморожувати. Тривале бродіння тіста перед заморожуванням негативно позначиться як випеченого хліба.