Відповідь дуже проста дріжджове тісто можна без проблем заморожувати, а вироби із розмороженого тіста нічим не відрізнятимуться від виробів із свіжого дріжджового тіста. Заморозити таке тісто іноді дуже зручно та вигідно.

Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.

Як заморозити дріжджове тісто:

  1. Тісто ретельно вимішують. …
  2. Вимішане тісто ділять на великі частини, якщо надалі планується пекти з нього пироги чи хліб. …
  3. Далі вибирають формат зберігання. …
  4. Запаковане тісто недовго охолоджують у холодильнику, щоб уповільнити процес бродіння, потім перекладають у морозилку.

Feb 6, 2019

1. Тісто, приготоване на опарі або на заквасці, краще не заморожувати. Тривале бродіння тіста перед заморожуванням негативно позначиться як випеченого хліба.