М'ясні та рибні продукти не можна зберігати на одній полиці – навіть у морозильній камері. Особливо це стосується вже готових страв – паштетів, консервів, ковбас тощо. Зберігати їх поруч можна лише до моменту розтину заводської упаковки.

Салат, буряк, морква, коріння петрушки, редиска добре зберігаються при прохолодній. Не слід зберігати різні овочі разом. Якщо помідори та паприку зберігати разом з салатом і редисом, вони пожовтіють швидше, ніж, якби вони лежали нарізно.

Оптимальними вважаються температура від -1 до +1 ° C та відносна вологість повітря 90-95%. Якщо температура нижче -1°C, починається процес потемніння качанів від серцевини навколо качан. Якщо знати, як правильно зберігати капусту, можна забезпечити сім'ю свіжою овочевою продукцією до весни.