В принципі, для зберігання відмінно підійде звичайне приміщення: сухе, що провітрюється. Краще якщо консерви в жерстяних банках зберігатимуться в темному місці, оскільки сонячні промені згубно впливають на метал.. Важливо – не порушувати цілісність та герметичність тари, тому що в цьому випадку консерви швидко зіпсуються.

Після розтину під впливом кисню метали, з яких складається банку, можуть окислюватися та виділяти мікрочастинки у її вміст.

Найкраще не зберігати продукти у відкритій консервній банку і не використовувати порожню консервну банку при приготуванні їжі або для зберігання інших продуктів. Справа в тому, що після розкриття банки при контакті з повітрям частки оксиду цинку можуть опинитися у вмісті банки.

Навіть якщо ви не збираєтесь заморожувати рибні консерви, після відкриття баночки, обов'язково перекладіть їх у скляний контейнер або банку. Залишати консерви в бляшанці небезпечно, так як метал може окислюватися на повітрі та продуктами окислення отруювати консерви. Перекласти консерви у скляну банку.