Капуста абсолютно не боїться морозу, і після розморожування вона буде така ж хрумка, як і та, що зберігається у бочках у льоху. Складіть пакети з капустою в морозильну камеру, і у вас залишиться в коморі маса місця для інших заготовок. Один із способів зберігання квашеної капусти.

У герметично закритій банці – близько двох місяців. Якщо ж білокачанну заготівлю потрібно зберегти довше, протягом 7-8 місяців, її складають в целофанові пакети і прибирають в морозильну камеру.

На першому етапі активного бродіння, що триває 2–3 дні, температура в приміщенні має бути 22–24°С. На другому етапі (він триває 5-7 днів) оптимальна температура – 20 ° С, в цей період капуста накопичує вітамін С. Потім капусту прибирають у холодильник або льох, щоб процес бродіння припинився.