Не зберігати в холодильнику! Це найпоширеніша помилка. У холоді шоколад починає активно віддавати вологу. Його поверхня стає вологою, що може сприяти появі плісняви!

Зберігати цукерки слід далеко від сонячного світла або в непрозорій упаковці. Шоколадні плитки, цукерки та батончики розміщують на відкритих, вентильованих стелажах. Драже, карамель і цукерки в обгортці зберігаються в торгових лотках або заводських коробках.

І все-таки краще утриматися від тривалого зберігання шоколаду в холодильнику. Згодом на поверхні може з'явитися білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не буде, але зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає.