При кімнатній температурі Не обов'язково зберігати сир у холодильнику, хоча це значно продовжує термін його зберігання.. Якщо за будь-яких обставин немає можливості відправити сир в холодильну камеру, то бажано помістити його в сухе темне місце, без доступу прямих сонячних променів.

Якщо вам потрібно зберегти твердий сир без холодильника, можна, можливо загорнути його в просочену сольовим розчином тканину. Краще взяти лляну або щільну бавовняну серветку. І прибрати у темне, найбільш прохолодне місце. Сіль гальмує появу плісняви.

Сир слід зберігати в холодильнику, робоча температура якого має перевищувати 5 °С. Різні температурні зони всередині холодильника забезпечують оптимальні умови всім продуктів харчування. Ідеальна температура для зберігання сиру знаходиться в діапазоні від 5 до 10 °C.

Коли сир загорнутий у поліетилен, він перестає дихати та його смакові якості можуть помітно погіршитися. Краще упаковувати сир в харчову фольгу або пергамент, таким чином, щоб шматок сиру був закритий з усіх боків, адже сири швидко вбирають аромати інших продуктів, що негативно позначається на смаку.