Якщо вам потрібно зберегти твердий сир без холодильника, можна, можливо загорнути його в просочену сольовим розчином тканину. Краще взяти лляну або щільну бавовняну серветку. І прибрати у темне, найбільш прохолодне місце. Сіль гальмує появу плісняви.
Сир слід зберігати в холодильнику, робоча температура якого має перевищувати 5 °С. Різні температурні зони всередині холодильника забезпечують оптимальні умови всім продуктів харчування. Ідеальна температура для зберігання сиру знаходиться в діапазоні від 5 до 10 °C.
Коли сир загорнутий у поліетилен, він перестає дихати та його смакові якості можуть помітно погіршитися. Краще упаковувати сир в харчову фольгу або пергамент, таким чином, щоб шматок сиру був закритий з усіх боків, адже сири швидко вбирають аромати інших продуктів, що негативно позначається на смаку.