Червону ікру зберігають і в холодильнику, і в морозилці. За дотримання низки умов частування збереже свої властивості до року — стільки зберігаються консерви та заморожена ікра. У пластикових контейнерах без повітря продукт зберігається до шести місяців, а у відкритій бляшанці — всього доба.

Можна, можливо заморозити червону ікру для збереження на короткий термін, заливши її зверху маслом або поставивши банку на тарілку з льодом. У такому разі не забудьте перекласти продукт із жерстяної банки в скляну, оскільки жерстяна упаковка дуже швидко окислюється, що впливає не лише на смак, а й на якість ікри.

Ікру можна заморожувати. А щоб її смакові якості не погіршилися, дотримуйтесь таких правил: Перед заморозкою свіжою ікри помістіть ікринки в друшляк і промийте, дайте стекти зайвої рідини. Посоліть, додайте трохи олії та сорбінової кислоти.

Щоб зберегти якість, потрібно помістити ікру у скляний стерилізований посуд, який повинен щільно закриватися кришкою. У холодильнику найкраще зберігати ікру на полиці із найнижчою температурою, присунувши до задньої стінки.