Заварне тісто може бути заморожено.

Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморозка. У морозильної камери при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців.

Що буде з ними? Відразу заспокою, заморозити булочку для еклерів можна. Для цього випікайте булочки як зазвичай, надріжте гострим ножем і остудіть. Потім покладіть булочки в пакет, а краще в контейнер з кришкою, щоб вони випадково не пом'ялися і не зламалися, і сміливо кладіть в морозильну камеру.

Щоб розморозити у духовці, нагрійте її до 50 градусів та залиште тісто на декілька хвилин. Якщо тісто потрібно неймовірно швидко розморозити, на допомогу прийде мікрохвильова піч. Але ще раз: цей спосіб небажаний. Просто встановіть режим розморожування і помістіть його на кілька хвилин.