Вершковий сир та готовий крем-чиз не рекомендується заморожувати тому що після розморожування сир змінює текстуру і може утворитися конденсат.

Якщо ми заморожуємо кремчизто сироватка в ньому замерзає. Коли ви його розморозите в холодильнику, потім зіб'єте, сироватка повернеться в сир і буде все ОК! Заморожувати кремчиз потрібно при мінус 20 * С і нижче! у герметичній упаковці не більше двох тижнів.

Заморожений вершковий сир краще зберігати в морозильній камері до двох місяців. Дотримуючись температурного режиму -18-20 градусів. Важливо пам'ятати, що заморожений кремчиз змінює текстуру і стає неоднорідним, тому заморожувати не раджу.

НЮАНСИ ПРИГОТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ Вершковий сир (кремчиз) після заморозки змінює свою консистенцію, тому краще не ризикуйте. Крем на основі вершкового сиру відмінно зберігається у холодильнику 3-5 днів. Однак зберігати потрібно в герметичній тарі, інакше сир вбере всі аромати холодильника.