Якщо в кімнаті дуже жарко, вино швидко старіє, у ньому з'являються спиртові ноти, на холоді – перестає розвиватися.. Погано впливають і температурні коливання – від них напій втомлюється, втрачає життєву силу, руйнується смак, ароматика. Вологість, що рекомендується, – 60–80 %, але не менше 50 %. May 31, 2018

Точніші терміни зберігання відкритих вин:

  1. Ігристі вина: 1-3 дні
  2. Легкі білі вина: 5-7 днів
  3. Солодкі білі вина: 5-7 днів
  4. Рожеві вина: 5-7 днів
  5. Повнотілі білі вина: 3-5 днів
  6. Червоні вина: 3-5 днів
  7. Кріплені вина: 28 днів
  8. Вино в упаковці: 2-3 тижні

До 3 діб – білі, рожеві та легкі червоні вина. Чим напій більш насиченим, тим повільніше він втрачає всі свої смакові властивості. До 5 діб – щільні червоні вина. До 7 діб – кріплені та десертні вина.

Оптимальні терміни для сухих некріплених вин: червоні – до двох діб, білі – до півтори. Це середня лікарня для відкритих вин, які не пройшли аерацію.