Для зберігання яблук та груш необхідно знайти прохолодне, темне, сухе приміщення (обов'язково без цвілі). Температура повітря має бути від 0 до 4°С, а вологість – 85-90%. При цьому приміщення необхідно регулярно провітрювати. Якщо вологість перевищує норму, приміщення провітрюють частіше та довше.

кожну грушу треба загорнути у папір; груші не повинні торкатися один одного; для захисту від ультрафіолету, ящики накривають агроволокном або іншим матеріалом, що добре пропускає повітря; простір між плодами засипають тирсою, стружкою або піском.

Температура зберігання має бути максимально близькою до 0 градусів. В умовах міської квартири яблука зберігають у холодильнику або на заскленому балконі. Плоди укладають по 1-2 кг у поліетиленові пакети без отворів та прибирають на зберігання. На балконі чи лоджії яблука зберігають у пакетах чи ящиках.