Потрібно Чи видаляти шкіру Хрумка, засмагла шкірка буває дуже смачною. На жаль, про камбале цього сказати не можна. Шкірка у цієї риби жорстка з характерним гіркуватим присмаком. Якщо її не видалити, вона надасть страві неприємного йодистого запаху, який може спричинити кулінарні невдачі.

М'ясо камбали можна варити, готувати на пару, запікати на деку, в духовці або горщиках, фарширувати, гасити, робити з філе рулети і смажити (у винному соусі, в клярі або паніровці, з овочами, креветками тощо). Її м'ясо нерідко є основним інгредієнтом різноманітних салатів.

На ринку пропонують засмажувати камбалу, не видаляючи шипимотивуючи тим, що в них приховано джерело омега-3 жирних кислот. Але нам не шукаємо простих шляхів – буде зрізати шипи. Щоб вони легше відокремлювалися, можна ошпарити камбалу. Потім, подіваючи шип біля снування, віддерти його від тушки.