Щоб приготувати смузі, найкраще використовувати подрібнювач стаціонарний чи комбінований, тобто прилад із чашею. Застосування занурювального блендера для смузі не дозволить вам отримати однорідну масу, якщо компоненти мають різну твердість. Для приготовлення смузі Необхідно купувати потужний блендер (800-1000 Вт).
Приготувати смузі можна вручну використовуючи те, що є на кухні: вилку, сито, марлю, тертку, віночок. Як альтернативу блендеру можна ще використовувати м'ясорубку, соковитискач або міксер. Підійдуть механічні та електричні моделі.
Якщо ви робите одну порцію смузі, вам згодиться будь-який блендер: і чаша, і занурювальний блендер зі склянкою. А ось більше однієї порції – це вже точно чаша, в склянку від занурювального доведеться все закладати порціями, і весь кайф від швидкості приготування випарується.