Тому навесні чи пізно восени роблю теплу грядку швидким способом. Тепла грядка – це чергування шарів, які згори закриваються землею. В якості шарів використовують солому, трохи сухої тирси, картон, гній, рослинні залишки – по суті будь-яка органічна речовина, схильне до гниття.

Теплі грядки можна, можливо робити і навесні, і восени. Різниця лише в тому, що в осінній період на ділянці набагато більше відповідного рослинного матеріалу, яким можна заповнити грядку (наприклад, опале листя).

Теплі грядки краще готувати восеничим навесні. Ближче до зими роботи на городі закінчують, звільняючи час для прибирання. У цей період накопичується багато городніх відходів: стебла, бадилля, рослини, що переросли.

Тепла грядка висока Тепла грядка, розташована на поверхні землі, називається високою, тому що повністю знаходиться над землею. Її висота складає від 50 до 80 см. Орієнтувати її краще зі сходу на захід.