Щоб отримати можливість працювати кондитером, достатньо середньої спеціальної освіти. Одна з найбільш відповідних спеціальностей у вузах (коледжах, технікумах, училищах) – «Кухар, кондитер» (код 43.01.09). Навчання у очній формі з урахуванням 11 класу триває 1 рік 10 місяців, з урахуванням 9 класу – 3 роки 10 місяців.

Щоб навчитися робити смачні десерти, не обов'язково навчатись у спеціальних закладах. Майже в кожному місті досвідчені майстри проводять курси і майстер класи для кондитерів-початківців. Також є онлайн курси, можна стати кондитером не виходячи з дому.

У базовий набір початківця кондитера входять:

  • качалки;
  • сито;
  • Вінчик;
  • лопатка силіконова;
  • кисті кулінарні;
  • скребки та шпателі;
  • форми для випікання роз'ємні;
  • кондитерський мішок із насадками;

Для успішного освоєння професії кондитера необхідні базові знання з кулінарії, математики, природознавства. способи обробки та варіанти оформлення борошняних кондитерських виробів. оцінювати якість готових виробів організованість та акуратність.