Найнеприємніше у приготуванні кальмараочистити його від плівок. Робота ця трудомістка: потрібно зчистити плівку як із зовнішнього боку головоногого молюска, так і зсередини. І неважливо, командорський у вас кальмар або імпортний – плівки є у всіх видів.

Кальмари можна готувати у фритюрі, на грилі, тушкувати з овочами. Їх додають у макарони, різотто, в піцу, супи чи салати. Але щоб приготувати кальмари, спочатку їх потрібно почистити.

Кальмарияк чистити та варити?

  1. Заморожені кальмари розморозьте за кімнатної температури.
  2. Залийте окропом на одну хвилину, потім злийте воду.
  3. Відразу ж покладіть тушки у холодну воду.
  4. Таким чином плівка згорнеться, і ви легко відокремите її.
  5. Видаліть хорду та начинки.

Sep 3, 2022