Найнеприємніше у приготуванні кальмара — очистити його від плівок. Робота ця трудомістка: потрібно зчистити плівку як із зовнішнього боку головоногого молюска, так і зсередини. І неважливо, командорський у вас кальмар або імпортний – плівки є у всіх видів.
Кальмари можна готувати у фритюрі, на грилі, тушкувати з овочами. Їх додають у макарони, різотто, в піцу, супи чи салати. Але щоб приготувати кальмари, спочатку їх потрібно почистити.
Кальмари – як чистити та варити?
- Заморожені кальмари розморозьте за кімнатної температури.
- Залийте окропом на одну хвилину, потім злийте воду.
- Відразу ж покладіть тушки у холодну воду.
- Таким чином плівка згорнеться, і ви легко відокремите її.
- Видаліть хорду та начинки.
Sep 3, 2022