Смак та загальні принципи приготування різних видів камбала однакові. Якщо ви купили сорт риби з лускою, її слід очистити, тримаючи ніж під кутом 45 градусів. Занадто ретельно видаляти луску не варто, практично всі рецепти мають на увазі зняття з риби шкірки. Разом із нею будуть видалені й залишки луски.

Деякі видаляють шкіру у камбали – це якщо ви не любите зажаристу шкірку. Я ж віддаю перевагу смажити камбалу разом із шкіркою. Розрізаємо камбалу на порційні шматочки, солимо до смаку. Обвалюємо кожен шматочок нашої рибки в борошні.

М'ясо камбали можна варити, готувати на пару, запікати на деку, в духовці або горщиках, фарширувати, гасити, робити з філе рулети і смажити (у винному соусі, в клярі або паніровці, з овочами, креветками тощо). Її м'ясо нерідко є основним інгредієнтом різноманітних салатів.

Для того, щоб зняти з камбали шкірку, підтягніть її ножем біля основи голови. Далі великим пальцем акуратно відокремте тушку від шкіри. Повільно спрямовуйте шкірку вгору та у зворотний бік від розрізу. Таким чином вам вдасться повністю її позбутися.