Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою. мити або чистити не обов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшок тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.

Так звані «спіднички» та темні платівки під капелюшком чіпати не варто – саме вони надають грибам характерного смаку. Однак сенс в очищенні капелюшка все ж таки є, коли гриби досягають 5 см у висоту. Зі збільшенням розміру шкірка потовщується, і гриби можуть вийти жорсткими.

Добре протерти серветкою капелюшок та ніжку гриба. Гриби призначені для сушіння мити не можна. Якщо ви гриби далі готуватимете, то на цьому етапі гриби потрібно промити. Відрізати низ гриба і перевірити чи не червива ніжка.