Якщо планується солити рибу чи коптити, то чистити рибу від луски не обов'язково.. Щоб обробити зубатку, необхідно відрізати плавці і голову, ретельно випатрати нутрощі. Потім тушку обробляють на філе і потім видаляють шкіру.
Як приготувати цибулю. Відсуваємо вбік і на середину сковороди кладемо стейк, що розрізає навпіл. зубатки. Шкіру зі стейку знімати не треба і смажити рибу треба на швидкому вогні, інакше вона дасть багато води.
Шкіра зубатки також їстівна, проте відсутність луски означає, що ця риба не є кошерною. Зубатку зазвичай смажать у клярі чи грилі, піддають холодному чи гарячому копченні, готують пару з овочами.
Як це є Зубатку можна вживати у будь-якому вигляді. Рибу можна зварити, згасити, запекти чи посмажити. Зубатка добре поєднується з овочами: вони відтіняють її смак та стимулюють швидке засвоєння білка.