Як чистити смажений мигдаль З смаженого мигдалю Шкірку теж можна прибрати, зробити це легше, ніж зі свіжого. Пересипте горіхи в сито і потріть на ньому, суха шкірка сама відходитиме. Лушпиння прибирайте рукою, щоб вона не заважала процесу очищення.
Мигдальні горіхи вкриті досить щільною коричневою шкіркою. Якщо її не зняти, то горішок горітиме, що не завжди потрібно для приготування тортів, тістечок, марципанів. Тому перед приготуванням кондитерських виробів мигдаль потрібно очистити.
Антиоксидантів вистачає й у самому горіху. Але найбільше їх — у його коричневій шкірці. Тому найздоровіший спосіб вживати мигдаль — є ядра разом зі шкіркою.