Чи давати чайові кур'єру, кожен клієнт вирішує сам. Це добровільна пожертва, яка відображає особисту подяку замовника. Кур'єр не може просити, а тим більше вимагати грошового заохочення за свою роботу.Aug 8, 2022

Фахівці з етикету вважають, що в кафе чи ресторані офіціанту завжди прийнято залишати чайовіякщо вони не включені в рахунок. "У Росії стандартний розмір чайових – 10%. Найчастіше вони діляться між персоналом ресторану, а не дістаються лише одному офіціанту.

Культура чайових нашій країні ще прижилася як обов'язковий елемент сервісу. Прийнята норма у ресторанах – 10% від суми замовлення. Як правило, оплата готівкою.

Якщо ви хочете подякувати кур'єраВи можете залишити йому чайові готівкою при отриманні замовлення. При безготівковій оплаті можна вказати розмір чайових у програмі після доставки. Для цього на екрані оцінки замовлення виберіть суму чайових та натисніть Готово.