Опускати сосиски потрібно в киплячу воду, раніше не варто, інакше вони можуть розбухнути і втратити форму. Солити воду при варінні сосисок не потрібно. Варять сосиски зазвичай від трьох до десяти хвилин. May 29, 2019

Згідно з чинним ГОСТом, до складу сосисок можуть входити:

  • яловичина, свинина, буйволятина, баранина та субпродукти;
  • яйця та яєчний порошок;
  • молоко чи сухе молоко;
  • крохмаль, борошно;
  • сіль, цукор, прянощі;
  • барвники та ароматизатори;
  • консерванти.

Варити сосиски, які знаходяться у плівці, немає необхідності. Але тільки в тому випадку, якщо вони підготовлені виробником з дотриманням певної технології. На виробництві продукт піддають термічній обробці, яка забезпечує збереження смакових та інших якостей протягом усього терміну придатності.

Якщо на упаковці зазначений ГОСТ, значить у списку інгредієнтів обов'язково буде яловичина, свинина, вода, білок, іноді вершки, яйця чи яєчний порошок, молоко, спеції (цукор, сіль, мускатний горіх, мелений чорний та запашний перець) та нітрит натрію.