Через природну фільтрацію джерельної води можна відмовитися від її кип'ятіння, А це дуже важливо, адже в процесі сильного нагрівання рідина втрачає більшу частину корисних властивостей, якими вона володіла спочатку – випаровуються деякі мікроелементи, руйнуються певні органічні сполуки, натомість утворюються …

Вода з джерел традиційно вважається корисною для здоров'я, а деяким джерелам приписують навіть цілющі властивості, проте, насправді воду з більшості джерел та джерел ні в якому разі не можна пити навіть після кип'ятіння.

Особливо небезпечно пити воду з джерела навесні, оскільки у ній знаходять токсичні компоненти після танення снігу. Джерела, які містять шкідливі токсичні речовини, бактерії становлять загрозу не тільки здоров'ю, але й життю людини. Особливо небезпечне вживання сирої води із джерела дітям.

Джерельна вода – Це «жива» вода. Крім різних хімічних речовин, вона містить різні мікроорганізми та мікроводорості. На світлі вони розмножуються, використовуючи світлову енергію, а також речовини з повітря та води. Тому вода зеленіє.