Насіння амаранту дуже дрібне, тому пересипте його в сито з дуже дрібним вічком і промийте під струменем води. Така процедура дозволяє вимити з крупи дрібний пісочок або якісь включення.15 Apr 2018

Амарант містить антинутрієнти та сапоніни, тому важливо правильно його підготувати перед варінням. Попередня підготовка. Його необхідно промити, залити водою і додати до неї столову ложку лимонного соку, натурального яблучного оцту, йогурту, кефіру, свіжого житнього борошна або закваски.

Що таке амарант і як його їдять?

  • Пагони та стебла – додають у супи та соуси як зелень або готують разом з іншими овочами.
  • Листя – можна їсти як шпинат.
  • Насіння – їдять сирими або приготовленими, роблять із них борошно та крупу.

Для скорочення часу приготування та зниження вмісту фітинової кислоти амарант бажано замочувати протягом 4-8 годин, додавши у воду столову ложку лимонного соку або яблучного оцту (а краще взагалі пророщувати). Це значно збільшить корисні якості насіння.