Перець потрібно добре вимити і вичистити серцевину, зрізавши хвостик так, щоб із перцю вийшов стаканчик. Якщо є необхідність промити серединку перцю, то зробіть це. Поставити велику каструлю з водою і закип'ятити у ній воду.

Чистити від шкірки перець не потрібно, але перед приготуванням ретельно промийте під холодною водою.

Є кілька способів позбутися плодоніжки та насіння у свіжого перцю. Можна за допомогою гострого ножа зробити надріз навколо хвостика та акуратно вийняти ніжку разом із насінням. Після чого перець потрібно промити проточною водою від насіння, що залишилося.

Солодкий перець – смачний, корисний та дуже низькокалорійний овоч. Він містить значний список необхідних для здоров'я речовин і всього 31 ккал на 100 г. можна їсти сирим і додавати в різні страви.