Черемша промити і при необхідності почистити. Зовсім молоду черемшу досить просто помити. Але до кінця сезону (тривалість якого 2-3 тижні) черемша починає пускати стрілки, а зовнішній лист стає жорстким.

Як приготувати

  1. Крок 1. Спочатку залити черемшу водою кімнатної температури чи холодної. Далі зняти всі "черевики" і помити.
  2. Крок 2. Очищену черемшу залити знову чистою водою. …
  3. Крок 3. Найпростіше, що можна приготувати з черемші, це обсмажити її на вершковому маслі злегка підсоливши.

У їжу можна вживати молоді пагони, квіти, листя, стебла і навіть цибулини. Черемша висушують, засолюють, маринують або додають у супи, салати та випічку у свіжому вигляді. Рослина має стійкий часниковий запах (завдяки високому вмісту вітаміну С, фітонцидам, ефірним маслам) та гоструватий смак.

Найпростіший спосіб є черемша – Посипати її сіллю і покласти на хліб. Зелень має яскравий смак, тому цікаво поєднується навіть із простими інгредієнтами. Ще черемшу можна покришити та змішати зі сметаною: вийде швидка намазка. Вершковий смак згладить гостроту.