Як мити сушений чорнослив? Чи потрібно мити? Власне, універсальна порада – промивайте всі сухофрукти перед їдою! Для того, щоб зробити чорнослив м'якшим – його слід замочити у гарячій воді.

Правильний спосіб підготовки цього сухофрукта виглядатиме так: плоди замочуються у воді кімнатної температури приблизно на півгодини, а потім ретельно промиваються під краном. Після цього їх можна сміливо їсти або використовувати у кулінарії. Перед вживанням чорнослив потрібно замочувати у прохолодній воді.

Завжди митинавіть якщо вони упаковані у герметичну поліетиленову упаковку. Не можна покладатися на сумлінність продавця чи виробника. По суті, те, що роблять із сушеними фруктами, – це не миття зовсім, а вимочування. Просте промивання під краном протягом 10-20 секунд не дасть потрібного ефекту.

Це означає, що продукт вимочують в олії дуже низької якості або піддають обробці гліцерином. Чим більше блищить, тим більше жиру. Наприклад, чорнослив обробляють у такий спосіб, щоб плоди не злипалися.