Італійці стверджують, що разом з водою вимиваються всі корисні властивості макаронів, а також їх неповторний смак. З цієї причини не варто опускати готові макарони під струмінь холодної води. Інша ж справа, замочити їх у холодній воді перед варінням.May 1, 2020

Справа в тому, що в процесі варіння вони виділяють у воду крохмаль. Коли він остигає, то стає липким, пояснює президент німецького Товариства Ресторанів Euro-Toques Deutschland. Щоб уникнути макаронних грудок, після варіння їх необхідно обдати холодною водою і прополоскати, поки не змиється крохмаль.

Вода змиває крохмаль, що знаходиться на поверхні макарон, призначений для кращого поглинання соусу. Так вважають італійці, відомі своєю любов'ю до пасти. Звичка промивати макарони залишилася з радянських часів, коли макарони виготовляли з низькосортного борошна і після варіння вони ставали каламутними та слизькими.

Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрусити макарони, зціджуючи рідину. *Нюанс: хоч виробники макарон найчастіше пишуть на упаковці, що промивати їх після приготування не потрібно, то краще все ж таки це зробити.