Мити не треба, Видаляти плодоніжки теж, після просушки вони легше відокремлюються. Чим швидше висушити ягоди, тим більше вітамінів в них залишиться, тому розігрійте духовку до 40°C, викладіть шипшину на деко в один шар і помістіть в духовку приблизно на 1 годину.

Сушіння ягід шипшини в духовці Розподіліть на ньому всі очищені та помиті ягоди рівномірно, завантажте в духову шафу та увімкніть термостат на температуру близько +40°C. За кілька хвилин додайте жару до +70°С. Важливий нюанс – дверцята духовки повинні бути трохи прочиненими, інакше ягоди не висушаться, а запікаться.

Мити їх не потрібно. Хвостики (чашолистки) у плодів обривати не рекомендується. Сушити їх можна, можливо декількома способами. Перший спосіб найпростіший: плоди шипшини сушать природним шляхом.

І свіжі, і сушені ягоди треба спершу промити. Викладіть їх у сито та підставте під прохолодну проточну воду. Промивайте шипшинапомішуючи його руками. Можна використовувати цілі або подрібнені ягоди.