Отже, розглянемо весь процес кроками.

  1. Крок 1 – замочування Попередньо ми замочили сковороду на кілька годин у гарячій воді. …
  2. Крок 2 – покрити нагар харчовою содою.
  3. Крок 3 – використовувати розчин оцту або лимона.
  4. Крок 4 – дати відстоятися.
  5. Крок 5 – зняти нагар зі сковороди губкою

Сковороду необхідно спочатку ретельно вимити, просушити, потім прожарити з кам'яною сіллю (поки сіль не набуде сірого кольору), потім добре змастити всю поверхню, включаючи борти, маслом і прожарити на плиті або в духовці приблизно годину.

Щоб млинці було легко перевертати і знімати, у сковороди повинні бути низькі краї – близько 1 см, потрібна також зручна довга ручка, що захищає від опіків. У млинцевої сковороди має бути досить товсте дно, щоб тісто прогрівалося рівномірно і водночас, щоб сковорода при жарінні не деформувалася.