Після цього акуратно проведіть лезом ножа в центрі устриці, щоб підрізати м'яз, який тримає стулки. Після цього обережно відкрийте устрицю. При цьому слідкуйте, щоб з неї не виплив сік. Промивати устрицю не потрібно.Sep 29, 2020

Візьміть устрицю за нижню закруглену частину та вставити ніж між стулками. Зробити надріз уздовж стику стулок і поверніть ніж. Підніміть верхню стулку і відокремте ножем від неї устрицю. Намагаючись зберегти весь вміст раковини, остаточно відкрийте верхню стулку.

Як правильно є устриці Суворих правил не існує: можна зі спеціальною виделкою, а можна і без неї. Можна збризкати парою крапель лимона або додати трохи соусу, а можна голяка. Головне — разом із устричним лікером, соком, що знаходиться у раковині.

Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці і не розрізниш відтінки смаку. Відправивши до рота молюска разом із устричним лікером, не поспішайте відразу ковтати.