Після вимкнення, потрібно залишити настоятися компот під кришкою. За цей час він трохи охолоне і набуде більш насиченого смаку. Подавати можна і в гарячому та в холодному вигляді.
Перед тим як закривати компот у банки, ці самі банки потрібні простерилізувати.Як правильно закрити компот?
- помістити банку та кришку в каструлю з максимально гарячою водою і тримати там приблизно 15-20 хвилин:
- помістити банку та кришку в духову шафу на 20 хвилин;
- помістити банку над парою близько півгодини.
Aug 31, 2017
Коли вода закипить, зменште вогонь до мінімуму, дайте залишити під закритою кришкою близько 3 хвилин і вимикайте. Настоявшись, компот стане найсмачнішим, неймовірно ароматним та максимально насиченим. 4.
компот з ягід та швидко розварюваних фруктів (персик, абрикос) варити після закипання 5-7 хв, а компот з фруктів (яблука, сливи) варити 10-15 хв. цукор додавати тільки те ок того як компот знято з вогню.