Кулінари дуже часто смажать лисички. Вони смачні і самі по собі, і чудово звучать у салатах та інших стравах. Перед спекотною лисичкою можна взагалі не відварювати, без варіння вони також смачні. Але якщо їх попередньо все-таки зварити – теж вийде надзвичайно смачно, самі гриби виходять трохи ніжнішими.

Не можна смажити без варіння У цьому випадку гриби точно горітимуть. Залишать неприємний присмак також лисички, що виросли біля траси і поблизу хвойних рослин. Попередньо відварити краще і куплені заморожені гриби, тому що ви точно не знаєте, де вони зібрані і чи правильно оброблені перед заморозкою.

Заморожені гриби будуть готові за 10–15 хвилин після закипання. Якщо збираєтесь їх смажити, то варити попередньо не потрібно.

Гриби перед кулінарною обробкою розморожувати ні в якому разі не потрібно! Втрачаючи вологу, вони втрачають свою структуру та смакові якості, тому етап розморожування із технології приготування грибів ми виключаємо.