Оптимальна температура подачі червоних вин – 16-180З. Білі види краще подавати у більш охолодженому вигляді – 10-120З. Фруктові рожеві або ігристі – при 6-80З.

Легкотілі білі (мюскаде, піно гриджо, совіньйон блан із Нової Зеландії): 7-10°C. Солодкі вина (Сотерн, айсвайн): 6-8°C. Ігристі вина (кава, асті, просік): 6-10°C. Шампанське: 10-14°C.

Загальне правило таке – холод посилює кислотність вина, а тепло підвищує міцність напою. Правильна температура подачі не робить вино краще, але допомагає йому повніше розкрити свій потенціал. У той же час, за допомогою охолодження до потрібної температури, іноді можна врятувати дуже посереднє. вино.

Охолоджуватиале враховувати, що кожному вину — своя температура. Білі молоді вина охолоджують сильніше витриманих червоних. Правильно відкривати пляшку. Повністю знімати обгортку з шийки, не трусити пляшку, коли витягуєте пробку.