Червоне: 10-18 °С. Найкращий спосіб охолодити вино — поставити його у цебро з льодом. Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10–15 хвилин. Також можна поставити пляшку в холодильну камеру, але не більше ніж на 30-40 хвилин.Aug 6, 2020

Коротко про температуру подачі

  1. Більшість червоних вин виявляють свої найкращі властивості при температурі подачі 16-18 °. …
  2. Легкі, молоді фруктові червоні вина, До яких можна віднести, наприклад, вина Божоле, краще подавати охолодженими до 14-15°С.

Так, легкі червоні вина перед вживанням охолоджують до 12-14 °С. Вина із середнім тілом рекомендується охолоджувати до 15-16 °С. Щодо повнотілих вин і вин багаторічної витримки, їх букет можна відчути охолодивши вино до 16-18 °С.

Якщо охолоджувати червоне вино, то його смак може здатися трохи кислішим, ніж слід. При цьому білі вина при кімнатній температурі поводяться дещо «мляво», їх смак недостатньо яскраво виражений.