Перед подачею віскі ні в якому разі не охолоджують. Через цю поширену помилку втрачається все багатство аромату та смаку. Оптимальна температура подачі напою – 18-23 °С. Зберігати спиртне у холодильнику теж не варто.

Найчастіше прийнято пити міцний алкоголь сильно охолодженим або додавати до нього лід. Насправді, це неправильно, коли мова йде про віскі. Оптимальна температура цього напою – 18-20 градусів Цельсія. За такої температури напій повністю розкриває свій смак.

Оптимальна температура для хорошого чистого віскі – Від 18 до 20 оС. Летючі фракції, що визначають аромат і смак, максимально виявляються, коли віскі не теплий і не холодний. Надмірно охолоджений віскі "стискається", його букет змащується, багатий смак залишається закритим.

Віскі прийнято пити невеликими ковтками, попередньо оцінивши аромат. Щоб вловити післясмак, перший ковток віскі затримують у роті. І так, ще раз повторимо, що віскі прийнято пити нерозбавленим.