Личинки трихінелл виявляють у домашніх свиней, коней, диких кабанів, лосів, ведмедів, лисиць, борсуків, кішок, собак, диких птахів та гризунів різних видів, тому в обов'язковому порядку необхідно перевіряти на трихінельоз м'ясо диких і свійських тварин, яке вживається в їжу..

При вживанні непрожареного в їжу м'яса свиней, корови, дикого кабана, ведмедя, лося або інших диких тварин можна заразитися такими небезпечними захворюваннями, як трихінельоз, токсоплазмоз, теніоз, теніаринхоз, ехінококоз.

Дикі тварини (лось, козуля, ведмідь, дикий кабан, борсук, заєць та інші), на яких дозволено полювання, хворіють на низку паразитарних та інфекційних захворювань. Захворювання можуть передаватися людині при вживанні в їжу м'яса хворих тварин. Адже часто, м'ясо зараженої та здорової тварини зовні не помітно.

М'ясо лося відрізняється низьким вмістом жиру та холестерину. Воно вважається екологічно чистим, так як лосі живуть у чистих лісах та їх м'ясо не обробляють гормонами росту та хімічними речовинами. М'ясо лосів є хорошим джерелом заліза, фосфору та цинку.